Home Articles Consciència i Coaching. El Coaching Conscient

Consciència i Coaching. El Coaching Conscient

by Mònica Parejo

“La falta de consciència fa néixer el sofriment.

El sofriment fa néixer la consciència.

La consciència fa desaparèixer el sofriment.” 

Annie Marquier

 

Per a què el Coaching Conscient?

Per a que cadascú sigui responsable de si mateix, del seu espai interior. Per a connectar-nos amb l’autèntica font: el nostre Ser. Per a sentir l’autèntica veu interior que clama els nostres Somnis. Per aconseguir els nostres objectius sense obstacles ni sofriment.  Per a ser lliures i fer des de la llibertat!

 

Com podem connectar-nos amb el nostre Ser?

Quan estem completament presents. Quan tenim plena atenció en l’aquí i l’ara, ens tornem conscients, i aportem llum al moment i a les nostres accions per aconseguir els nostres objectius i propòsits personals i professionals.

 

Què és el Ser?

És la nostra pròpia essència. La comprensió del Jo i del Sóc.

 

Què ens dificulta o ens impedeix aquesta comprensió?

El fet d’identificar-nos i aferrar-nos a la nostra ment (i això inclou les nostres emocions: la por, la ira,…), a totes aquelles creences que ens limiten i aquells pensaments que distorsionen la realitat sobre qui som. Etiquetes, judicis i falses percepcions que bloquegen,  fan de pantalla i ens dificulten accedir a la veritat.

 

Per a què connectar-nos amb el nostre Ser?

Per a despertar, per donar un nou inici a la nostra llibertat i pau interior, i per donar pas al propi benestar. Per passar per aquesta vida aportant un llegat a la humanitat que enriqueixi el nostre esperit i a les persones que ens envolten. Per a compartir, crear sinèrgies i donar transcendència i sentit a les nostres vides.

 

Com aprendre a ser conscients i escoltar la veu interior?

Creant un focus d’atenció –en la mesura del possible- en l’aquí i l’ara, per estar presents. I per això és necessari:

1-Estar alerta, amb una atenció complerta.

2-Observar els pensaments que ens vénen. Ens podem preguntar: què m’està passant ara?

3-No jutjar ni criticar aquests pensaments que se’ns apareixen.

4-Acceptar el que està passant (dins i fora de nosaltres)

5-Deixar anar per a transformar.

consciència

 “Si resisteixes, persisteix; si acceptes, transformes”.

                                                             Cita budista

 

6-I ser proactius i preguntar-nos: què depèn de mi d’aquesta situació? Del que depèn de mi, que puc fer per a millorar-la? Què vull aconseguir? Per a què?

 

Com t’acompanyo des del Coaching per arribar a un alt nivell de consciència?

-Ajudant-te a connectar amb la teva Visió, i definir i concretar objectius operatius per liderar de forma efectiva el seu procés de canvi.

-Aprofundint en les teves experiències exitoses  per a que  afrontis els futurs plans d’acció de forma eficaç.

-Facilitant-te recursos per l’entrenament d’habilitats, des de la PNL, la meditació, la kinestèsia,… i que així puguin aflorar i despertar al màxim les teves potencialitats.

-Plantejant-te preguntes poderoses per a que donis forma als teus objectius, que facis efectius els plans d’acció i qüestionar-te velles creences per arribar a un canvi de paradigma que connectarà amb la teva essència i el teu caràcter.

-Facilitant-te activitats, exercicis corporals i dinàmiques per treballar aquelles emocions que et bloquegen o t’ obstaculitzen  en el camí vers el teu objectiu.

 

No fem un canvi en el Ser. Com a guia i coach, sé que ja ets un ser meravellós i complert. Amb el Coaching anirem a canviar allò que t’està passant que no et permet que arribis a reconèixer-te com a tal, que t’expressis, facis i sentis des de la teva essència, des de tu. Per a que puguis seguir el camí vers els teus Somnis. Això és treballar per a l’excel·lència.

Quan ets plenament conscient, pots actuar des de tu, des de les màximes potencialitats. Et tornes completament responsable, íntegre i proactiu. Et converteixes en un Ser poderós, en un líder que actua des de la llibertat i l’amor… Per al benestar…

 

Quines oportunitats pots aprofitar en aquest moment de la teva vida?

De què ets conscient?

Què vols per a tu?

 

 “No podreu veure amb claredat mentre no mireu en el vostre cor…

 El que mira cap a fora, somia.

El que mira cap a dins, desperta.”  

Carl Jung

 

Et puc guiar i acompanyar en aquest viatge…

 

Mònica Parejo

També et pot interessar...